Jak zrobić surówkę z marchewki i pomarańczy?

Nie macie pomysłu na surówkę do obiadu? Moja propozycja to surówka z marchewki i pomarańczy, która często gości na moim stole. Jest pyszna, zdrowa i do tego ekspresowa 🙂

Składniki:

  • 3-4 marchewki
  • 1 pomarańcza
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżeczki cukru lub łyżka miodu
  • oliwa lub olej

Wykonanie:

Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pomarańczę umyć, obrać i pokroić w cząstki, dodać do utartej marchwi. Dodać miód lub cukier i polać sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki. Przed podaniem surówkę skropić oliwą lub olejem.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *