Jak zrobić surówkę z kiszonej kapusty?

Surówka z kiszonej kapusty, w sam raz do ciepłej rybki, nie ma nic lepszego… Pyszna, zdrowa i co najważniejsze szybko się ją przyrządza, co w dzisiejszym zaganianym dniu ma wielkie znaczenie.

Składniki:

  • 1 słoik ukiszonej kapusty – zobacz jak ukisić kapustę?
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • cukier, pieprz, oliwa, koperek

Wykonanie:

Marchew, jabłko i cebulę obrać i umyć. Kiszoną kapustę przełożyć do miski i zetrzeć do niej na tarce na  dużych oczkach marchew i jabłko. Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać 2 łyżeczki cukru, pieprz, garść koperku (lub natki pietruszki), wymieszać. Bezpośrednio przed podaniem na stół polać oliwą.

Smacznego 🙂