Ciasto jogurtowe

Przepis na szybki deser – ciasto jogurtowe.

Składniki:

  • 2 jogurty naturalne (opakowanie po 400g)
  • 4 galaretki pomarańczowe (lub brzoskwiniowe)
  • brzoskwinie w puszce (lub inne owoce)
  • paczka biszkoptów lub 2 paczki herbatników


Wykonanie:

Dwie galaretki rozpuścić w pół litra wody (rozpuścić jak jedną galaretkę), w tortownicy wyłożyć biszkopty lub herbatniki, gdy galaretka zacznie tężeć, zmiksować ją z jogurtami. Następnie wyłożyć na blachę, włożyć do lodówki, aby stężało. Pozostałe dwie galaretki zalać niepełnym litrem wody, pokroić owoce i rozłożyć je na ciasto. Gdy galaretka zacznie tężeć, polać nią owoce i włożyć do lodówki. Najlepsze jest po kilku godzinach, gdy biszkopty zmiękną.

Ciasto nie wymaga wielkiego nakładu pracy ani wysokich kosztów, spróbujcie sami 🙂
Smacznego! 😉