Chrupiące ciasteczka owsiane smakują chyba każdemu. Przygotowuje się je ekspresowo, a do tego za każdym razem można je zrobić z innymi dodatkami. Wybieram się w podróż i jeszcze przed wyjazdem na chybcika upiekłam ciasteczka owsiane z czekoladą i uprażonymi pestkami dyni. Będą słodkim upominkiem dla osób bliskich mojemu sercu, których przy okazji mam zamiar odwiedzić 🙂 Upiecz je i Ty, i zabierz je ze sobą na plażę lub na wypad poza miasto. Zasmakują wszystkim!
Składniki:
- 200 g miękkiego masła
- 0,5 szkl. cukru
- 1,5 szkl. mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego (dałam domowy)
- 1 szkl. płatków owsianych
- 1 szkl. uprażonych na suchej patelni pestek dyni
- 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady
Zobacz sposób wykonania owsianych ciasteczek.
Życzę gorącego weekendu i udanych wypieków! Pozdrawiam serdecznie 🙂