Koronkowe naleśniki z bitą śmietaną i jagodami, o pyyycha 😛
Zapraszam do II edycji letniej zabawy-rozdawajki, do wygrania torba na zakupy – kliknij tutaj.
Przepis na naleśniki znajdziesz tutaj – Jak zrobić naleśniki?
Upiec kilka całych naleśników, a następnie koronkowe – ciasto nalać na patelnię w tzw. esy-floresy, usmażyć z obu stron na rumiano.
Bita śmietana:
- 400 ml śmietany 30%
- 2 śmietanfixy
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
Śmietanę ze wszystkimi składnikami ubić na sztywno i chwilę schłodzić w lodówce.
Bitą śmietanę równie dobrze można zastąpić waniliowym serkiem homogenizowanym.
Na upieczone i przestygnięte naleśniki nałożyć ubitą śmietanę, posypać jagodami i nałożyć koronkowym naleśnikiem 🙂
Taka porcja w zupełności wystarczy, aby najeść się do syta 😛
Smacznego 😛