Naleśniki z bitą śmietaną i jagodami

Koronkowe naleśniki z bitą śmietaną i jagodami, o pyyycha 😛

Zapraszam do II edycji letniej zabawy-rozdawajki, do wygrania torba na zakupy – kliknij tutaj.

Przepis na naleśniki znajdziesz tutaj – Jak zrobić naleśniki?

Upiec kilka całych naleśników, a następnie koronkowe – ciasto nalać na patelnię w tzw. esy-floresy, usmażyć z obu stron na rumiano.

Bita śmietana:

  • 400 ml śmietany 30%
  • 2 śmietanfixy
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy

Śmietanę ze wszystkimi składnikami ubić na sztywno i chwilę schłodzić w lodówce.

Bitą śmietanę równie dobrze można zastąpić waniliowym serkiem homogenizowanym.

Na upieczone i przestygnięte naleśniki nałożyć ubitą śmietanę, posypać jagodami i nałożyć koronkowym naleśnikiem 🙂

Taka porcja w zupełności wystarczy, aby najeść się do syta 😛

Smacznego 😛