Spokojnych, zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych, spędzonych w rodzinnym gronie, smacznego jajka, obfitego Śmigusa-dyngusa i wiosny w sercach 🙂
Aby naturalnie zabarwić jajka, gotujemy je w łupinach cebuli, w ten sposób uzyskamy piękny brązowy kolor (im więcej łupinek, tym kolor będzie intensywniejszy).
Od kilku lat kupuję surową, przygotowaną do pieczenia szynkę, którą sama zapiekam w piekarniku i taki oto efekt 🙂
Upieczony pasztet, zapewniam że jest pyszny! 🙂
Gotowy koszyczek na święconkę 🙂
A za oknem zima w pełnej krasie 🙁
Przystrojony jajeczkami krzak magnolii 🙂
Szybciutko uplotłam wianuszek z cisu i bukszpanu 🙂
Pozdrowienia dla wszystkich czytelników!
Witam Haniu,
jeszcze raz dziekuje za piekne Wielkanocne jajeczko, kwintesencja sztuki 🙂