Kruche babeczki z…

Latem zawsze pod ręką mam kruche babeczki. W nagłym przypadku, gdy ktoś niespodziewanie mnie odwiedzi, a nie mam akurat nic do kawy, przyrządzam ekspresowo nadziane babeczki 😛

Dobrze jest mieć gotowe korpusy babeczek, owoce sezonowe zawsze jakieś się znajdą.

Kruche babeczki napełniam masą toffi, na to bita śmietana z kremówki i na górę owoce sezonowe, tu akurat truskawki i czereśnie. Masa toffi, to nic innego, jak ugotowane mleko skondensowane słodzone – zarazem gotuję 4 puszki mleka, a gotuje się je 2 godz. na małym ogniu. Po otwarciu puszki zawartość przekładam do słoika i trzymam w lodówce.

Czyż nie wygląda zachęcająco ta nadziana babeczka? 😛

Poniżej nadziane babeczki 😀 wykonane przy innej okazji 🙂

Chwila moment i gotowe. Mało pracy, a wiele przyjemności 😀

Smacznego 😛